طلاق توافقی و مراحل انجام آن

طلاق توافقی

متاسفانه “طلاق” واژه‌ای است که این روزها خیلی با آن برخورد می کنیم، ولی شاید خیلی ها با تمام ابعاد آن آشنایی نداشته باشند. قبل از آنکه به موضوع مورد بحث یعنی طلاق توافقی بپردازیم جالب است بدانید که 40 درصد از طلاق های ثبت شده از نوع طلاق توافقی می باشد. تمایل زوجین (زن و شوهر) به دوری از دعوا و درگیری باعث شده است که طلاق توافقی یکی یا به نوعی بهترین انتخاب باشد.

پس از اینکه زوجین (زن و شوهر) در مورد کلیه مشکلات و مسائل مربوط به زندگی مشترکشان تصمیم گرفته و توافق می کنند، جهت طلاق توافقی اقدام کرده و یا برای سهولت و تسریع در انجام کار، انجام این فرایند را به وکیل طلاق توافقی می سپارند. یکی از خدماتی که گروه وکلای ره جویان عدالت  در این زمینه ارائه می نماید مشاوره حقوقی در زمینه طلاق توافقی می باشد . فقط کافیست یکی از زوجین با ما تماس گرفته و پس از مشاوره تلفنی رایگان در خصوص طلاق، و سپس یک جلسه مشاوره حضوری، فرایند این کار را به وکیل بسپارند.

 زوجین (زن و شوهر) باید قبل از شروع مراحل طلاق توافقی در مورد مهریه ، نفقه ، جهیزیه و در صورت داشتن فرزند مشترک، در مورد حضانت فرزند و یا فرزندان به توافق برسند . البته مشاور حقوقی مجموعه ره جویان عدالت قبل از هر اقدامی سعی بر صلح و سازش بین طرفین را دارد که در صورت امکان به زندگی مشترک خود ادامه دهند ولی اگر این امر میسر نشد، صورتجلسه ای در این خصوص تنظیم میگردد . پس از اینکه گواهی عدم امکان سازش صادر شد ، مراجعه به دفاتر رسمی طلاق می شود. یکی از شرایط طلاق توافقی در این مرحله حضور الزامی شوهر و یا وکیل وی در دفترخانه جهت اجرای صیغه طلاق و امضای دفاتر و اسناد مربوطه می باشد که در غیر اینصورت امکانپذیر نیست ، علیرغم اینکه گواهی عدم امکان سازش صادر شده بدون حضور شوهر و یا وکیل وی امکانپذیر نمی باشد چرا که طلاق حق مرد می باشد .

وکیل طلاق توافقی :

در صورتیکه فرایند طلاق توسط وکیل انجام شود شامل مزایای زیر می باشد:

1) در کمترین زمان ممکن با توجه به نوع طلاق این امر صورت میگیرد.

2) در صورت داشتن وکیل نیازی به حضور زن و مرد در دادگاه نمی‌باشد.

3) با داشتن وکیل دیگر نیازی به حضور زن و مرد در جلسات مشاوره و یا داوری نمی‌باشد و وکیل به جای آنها در جلسات مشاوره و داوری شرکت خواهد کرد.

4) توافقات زن و مرد توسط وکیل صورت جلسه و مطابق آن حکم صادر می‌شود.

مراحل گرفتن طلاق توافقی

1) ثبت دادخواست

2) تعیین دادگاه و شعبه رسیدگی کننده

 3)  رسیدگی در شعبه

4) اجرای رای

5) در نهایت اجرای صیغه طلاق هم بدون حضور زن و مرد و توسط وکیل

مدارک جهت طلاق توافقی : 

1) اصل شناسنامه و کارت ملی زوجین

2) قباله ازدواج

3) وکالتنامه (وکالت در طلاق)

مدت طلاق توافقی :

پس از ثبت دادخواست طلاق به طور معمول مدت زمانی بین یک هفته تا ده روز طول میکشد که دادگاه صالح و شعبه رسیدگی کننده به دادخواست تعیین شود. لازم به ذکر است که این زمان به هیچ وجه توسط وکیل یا دفتر خدمات قضایی مشخص و تعیین نمی گردد، کاملا توسط سیستم ارجاع قوه قضاییه صورت میگیرد. بعد از اتعیین شعبه، وکلای زوجین با مراجعه به شعبه کلیه امور مربوطه را انجام داده که این روند یک الی دو روز به طول می انجامد. پس از آن رای قطعیت می یابد و قابل اجرا میگردد و در نهایت با مراجعه به دفتر طلاق پایان می یابد.

در صورتی عدم اعتراض به رای، پس از صدور رای باید بیست روز مهلت تجدیدنظرخواهی و نیز بیست روز مهلت فرجام خواهی پایان یابد تا بتوان به دفترخانه طلاق مراجعه کرد و با ارایه گواهی عدم بارداری زوجه و امضای وکلا در دفترخانه صیغه طلاق جاری شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *